Compromís denuncia que el Superàvit es dona a costa de les famílies saguntines.

L’augment de la pressió fiscal en base a l’Ibiu ha augmentat aproximadament un 17% des de 2011. Compromís denúncia l’augment continuat dels drets i recaptacions dels impostos a Sagunt, concretament l’IBI d’Urbana, degut a la desmesurada valoració cadastral i a les oïdes sordes que el PP fa per situar els ingressos per IBI en uns nivells acceptables per a les famílies de la ciutat.

“És molt fàcil fer superàvit a costa d’augmentar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes de Sagunt” declara la regidora Teresa Garcia. “Cada any des de 2011, els ingressos per IBI augmenten de l’ordre d’1,2 milions anuals, de tal manera que de la liquidació ha mostrat un excés respecte de la quantitat pressupostada de 3.3 milions d’euros en 2013”

“El senyor Muniesa qualifica el superàvit com a fruit de la bona gestió però en realitat la bona gestió es tradueix en més impostos i més pressió fiscal sobre la ciutadania, en uns moments d’extrema dificultat per a les famílies, són elles les que suporten el superàvit ”

Quan Compromís va defendre que el tipus de gravamen de l’IBIU podia situar-se en xifres que compensaren els efectes del catastrazo, el PP i el PSOE es van negar i van pactar mantindre el nivell d’ingressos. “Les estimacions que nosaltres barallaven, com s’ha vist, permetien compensar el “catastrazo” i tindre equilibri pressupostari. Però PP i PSOE decidiren mantindre la pressió fiscal sobre els ciutadans de Sagunt”

De fet Compromís en els llocs on governa, compagina superàvits econòmics amb baixada d’impostos com ocorre a Tavernes de Valldigna o Almussafes, que baixarà l’IBI un 25% i Oliva, on l’elaboració de la ponència de valors cadastrals no ha suposat un augment desmesurat del preu de la contribució. “Compromís, allí on governa es situa al costat de la ciutadania i no en la seua contra, com ocorre ací. La ciutadania no deu oblidar que la gestió en matèria econòmica del Partit Popular a Sagunt és mínima, i que si l’estat dels comptes és acceptable és a costa de les nostres butxaques, no de que es gestione millor” conclou Garcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *