Compromís presenta la seua proposta per a ampliar fins a 667 contractes el pla d’ocupació

Ahir el regidors de Compromís varen mostrar la seua disconformitat davant el desenvolupament de segon Pla d’Ocupació Municipal, segons la denúncia realitzada pels edils nacionalistes el citat pla no solament porta un retard en el seu disseny final —un retard en la seua opinió injustificable i que, segons asseguren els tècnics municipals ja han advertit que no pot retardar-se molt més o no es podrà desenvolupar al complet— sinó que consideren que va a tornar a caure en l’error de destinar diners a partides que en el pla anterior ja van demostrar ser ineficaços a l’hora de crear ocupació.

“Aquest pla d’ocupació no aprofita els recursos per a arribar a la gent que es podria veure beneficiada” ha explicat Fernàndez, qui assenyala que la proposta actual pretén tancar 425 contractacions directes quan, reduint la inversió indirecta, s’arribaria fins a les 667 famílies, segons els seus càlculs.

La proposta nacionalista proposa retallades en dos eixos: el primer passa per retallar al màxim les partides que s’han demostrat ineficients, en aquest sentit assenyalen com a exemple el pla d’emprenedors que l’any passat només gaste 10.000 euros dels 150.000 consignats, i que malgrat aquest fracàs tornarà a eixir enguany amb 75.000 euros, la idea doncs passa per consignar en aquests apartats com a molt el que es va gastar l’any passat; el segon eix passa per anul·lar obres supèrflues, assenyalant en aquest cas els treballs que es preveuen en el recinte de Gerència, doncs consideren provat que l’entorn va a tornar a les mans de Arcelor o els canvis de fanals previstos en algunes dels carrers. Els sobrants d’aquests dos conceptes anirien immediatament destinats a la contractació directa de personal.

Compromís ha tornat a assenyalar com la seua preferència per al pla d’ocupació la potenciació de la neteja forestal,alguna cosa que consideren urgent per a evitar incendis en el terme municipal. “El Consell Agrari ha demostrat ser una eina eficaç per a gestionar ocupació intensiva, amb una inversió mínima. Només amb ajustar les partides ineficients ja tindríem diners per a doblegar la seua inversió i contractar a 75 persones més sense recursos” afirmen.

Per als membres de Compromís s’inclou en el Pla d’Ocupació massa diners en ajudes al comerç que l’experiència ha demostrat que no funcionen, quan directament ni els comerciants sol·liciten aquestes ajudes. “No serveix de res donar subvencions per a relleus generacionals, o per a contractacions quan no hi ha consum, és molt més efectiu donar recursos a quantes més famílies de la ciutat millor, perquè el que necessita el comerç local són clients, no ajudes per a millorar el seu aparador” explica Teresa García.

Finalment Fernàndez ha defensat que un Pla d’Ocupació no ha de servir per a cobrir “ni compromisos d’inversions, ni deutes polítics, sinó per a arribar al màxim de famílies possibles i açò no s’està fent a Sagunt”.

Font: eleconomico.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *