Compromís denúncia el menyspreu a Sagunt a Escena

Compromís ha denúnciat que la programació del Sagunt a Escena i les inversions que és realitzen per part de la Conselleria no son suficient per a poder ficar en el mapa el festival, Quico Fernández destaca que “durant anys s’ha dubtat sobre la cel·lebració del festival i com any darrere any vegem com s’ha mimvat el pressupost d’un festival, i vull remarcar-ho, no de Sagunt si no organitzat per la Generalitat, així que és un festival de tots els valencians i valencianes”.

El diputat en Les Corts i membre de la comissió de Cultura, Josep Maria Pañella, ha vingut a Sagunt per a parlar de les accions que s’han realitzat des de Compromís a Les Corts Valencianes, Panyella ha deixat clar que “no es la primera vegada que venim a Sagunt a parlar del Sagunt a Escena, i sempre parlem de la mateixa manera denúnciant que any darrere any el pressupost i programacio van disminuint en qualitat i quantitat economica”. Per a la formació nacionalista els 300.000 euros de pressupost son insuficients. Per dos motius, un per la falta d’atenció per part de la Generalitat a les Arts Escèniques “i que s’estan queixant continuament i criticant durament a Maria Jose Català i que no faça res al respecte”. Per altra banda la consideració “patrimonial i simbòlica de Sagunt, que qualsevol país que tinguera un escenari com aquest el realçaria, Teatre, Castell, Casc Històric, com a punt de trobada de les arts escèniques de primer ordre internacional, amb aquest marc incomparable” continua Panyella.

Sagunt a Escena necessita una “programacio referent a nivell internacional, i amb este pressupost es imposible” també cal destacar que la programació és integrament en castellà “no defensant la nostra llengua, i s’utilitza per a dur un dj d’españa2000 i exregidor del pp, i denota per on van els tirsa del PP i volen fer seu eixe nucli dur per mantindre eixe estatus que electoralment estan perdent”, per a Panyella, “el problema no sols es a nivell de País Valencià, la diferenciació que ens fan des de Madrid, per exemple amb els altres festivals a comparar amb el de Sagunt, Almagro 1.3 milions, Grec 3 milions, Mérida 2 milions, i no podem competir perque el Ministeri no aporta les inversions necessàries”.

Panyella recorda que la Nau i els 30 milions d’euros d’inversió i la nul·la programació i que contantment les preguntes que fan en les Corts no tenen contestació de
Maria Jose Català.

“Els contenidors culturals permitrien fer un festival con a Edimburg o Avigno” explica Teresa Garcia, “amb projecció i amb programació internacional però ací no en tenim, i queda com a testimonial, tenim un festival menor, en una divisió que no es correspon perqué tenim història i potencial que és perd i no hi han inversións autonómica, estatal i res a dir de la privada. Cal revitalitzar la vida económica de la ciutat i les arts escèniques pròpies del País Valencià que s’està deixant morir”.

Quico Fernández. per a completar la informació, “aprofitem per denunciar l’estat tercermundista que es troba el teatre en el seu conjunt i en els accesos, com es veuen en les fotos, hi ha una sentència que s’interpreta que les obres s’anaven a acabar, per exemple les acometides elèctriques, les torres de llums i els accesos que estan totalment deteriorats, i com pot ser els sistemes d’il·luminació. i l’ultima obra que s’ha fet amb la caiguda d’un arc que no va ser reposada amb la pedra original”

CAM03958
CAM03957
CAM03956
CAM03952
CAM03948
CAM03946

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *