Teresa Garcia: ‘‘Anime a inscriure’s a les primàries de Compromís”

Teresa Garcia EPDA
Teresa Garcia té 39 anys. Fadrina. És enginyera industrial, especialista en Medi Ambient. Des de 2007 és regidora a Sagunt i des de 2012, responsable de l’àrea institucional de Compromís a la Comunitat Valenciana.

-Per què es presenta a les primàries autonòmiques?
-Per dos motius. El primer, per complementar el projecte local. Si Compromís va a comptar amb l’alcaldia de Sagunt, millor tindre algú en altres institucions. El segon, com a conseqüència del treball de l’àrea municipal. Els Ajuntaments es queden curts amb les seues competències i jo voldria treballar des de les Corts la política municipal.

-Com funcionen les primàries?
-El primer és inscriure’s. Jo anime a tothom a fer-ho. Entre el 28 i el 30 es vota telemàticament i es tria un mínim de 7 persones, respectant la paritat. Ara estem de campanya i el dia 20 serà l’acte central a Sagunt. El mateix dia es triarà el candidat a l’alcaldia. Només està Quico (Fernández).

-Què és el prioritari per a tu?
-Per a fer política de proximitat cal tindre recursos. El tema del finançament és híperprioritari. El municipalisme ha de tindre més importància i s’ha de fer una modificació de la legislació autonòmica. Els ajuntaments han de tindre més capacitat de decisió, per exemple en una qüestió tan important com ara els desnonaments. S’ha de millorar la transparència per a evitar la corrupció i s’ha de desenvolupar una estratègia territorial industiral i econòmica. Sagunt hauria de comptar amb un pla d’inversió semblant al de Cadis, Terol, El Ferrol i Lorca.

-Quin plus aportes respecte d’altres candidats?
-Combine dos coses. Tinc experiència a nivell privat en l’exercici de la meua professió i a nivell polític, a Sagunt i al País Valencià com a responsable de política municipal. He treballat pràcticament en totes les comarques del País Valencià: el conflicte dels residus a la Vall d’Albaida i la Costera; polítiques d’ocupació a Vila-Real; a Muro d’Alcoi, amb un govern de Compromís triat municipi del bé comú, sostenible econòmica, medioambiental i socialment.

-Què recalcaries en la recta final?
-La importància d’inscriure’s i participar, per dos motius. És una experiència que cap altre partit ha fet. I és important per què Sagunt tinga veu pròpia a les Corts, perquè Alfredo Castelló ha defensat els interessos del PP i nosaltres tenim vocació de defensar els de la comarca. Per exemple, un pressupost de la Generalitat que contemple 0 euros per al Camp de Morvedre tindria el meu vot en contra.

Entrevista feta en El Periódico de Aquí
http://www.elperiodicodeaqui.com/noticias/Teresa-Garcia-Animeinscriuresles-primariesCompromis/78807

Un pensament a “Teresa Garcia: ‘‘Anime a inscriure’s a les primàries de Compromís”

  1. Era precis parlar del seu estat civil? No crec que al parlar de la trajectòria de cap home possen “fadri” com si fora part del seu CV. A més de masclista es irrelevant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *