Fernández confia a ser triat alcalde de Sagunt per majoria

El que ja es postula com a nou alcalde de la ciutat de Sagunt, Francesc Fernández Carrasco, ha oferit aquest matí una roda de premsa, abrigallat per alguns dels regidors electes i altres membres de la formació, per a oferir la seua valoració sobre les eleccions municipals d’ahir diumenge i els resultats tan favorables que ha obtingut aquesta coalició, en ser la força política més votada del municipi de Sagunt i obtenir 5 de 25 edils. Fernández, que ha mostrat el seu agraïment als votants i companys del partit pel seu lliurament i dedicació en aquests intensos mesos de treball, no ha escatimat adjectius a l’hora de valorar els resultats que ha obtingut Compromís en la capital del Camp de Morvedre, arribant a qualificar-los de “espectaculars” i molt satisfactoris. El cap de cartell nacionalista ha indicat que aquests resultats són el fruit de molts anys de treball, recordant, en aquest sentit, a veterans membres del partit, primer com a UPV i posteriorment com Bloc, en concret ha citat als històrics Gaspar Orón, Paco Agües i Manuel Civera.

En ser Compromis la llista més votada de Sagunt, el seu candidat a l’Alcaldia eixiria triat alcalde en segona volta, no obstant açò, Fernández ha explicat que la seua intenció és aconseguir el respatler majoritari de la Corporació en la primera votació de la jornada d’investidura. Efectivament, Francesc Fernández ha explicat que intentarà arribar a un acord amb la resta de forces progressistes per a ser triat alcalde per majoria. Ha reconegut que existeixen dificultats, però que uns resultats com els de Sagunt, on el vot d’esquerres ha quedat tan fragmentat, exigeixen molt diàleg. Fernández espera arribar a un enteniment amb ADN Morvedre, el cap del qual de llista és Pablo Abelleira, secretari general de Podem, i amb el grup d’Esquerra Unida que lidera Guillermo Sampedro. Tot apunta que entre Compromís i el PSOE no van a existir línies fluïdes de comunicació, almenys, mentre que Crispín continue. En aquest sentit, Francesc Fernández ha assenyalat que si Crispín dimitira es podria normalitzar la relació entre tots dos partits.

En la roda de premsa, ha estat present Teresa García, que a més de resultar electa com a regidor de l’Ajuntament de Sagunt, també ha sigut triada parlamentària de les Corts Valencianes per Compromís. L’edil nacionalista ha ressaltat, com a primer objectiu de Govern, fer una auditoria dels comptes municipals, encara que, Fernández, que també ha recolzat aquesta iniciativa, ha indicat que els controls municipals permeten suposar que en aquest aspecte tot haurà estat molt controlat. Sobre la possibilitat que la nova parlamentària autonòmica deixe la Corporació saguntina i se centre en en les Corts, García ha indicat que com a ella no l’ha triat el partit, sinó la ciutadania, haurà de ser en una assemblea on es decidisca si compagina el càrrec de regidor amb el de diputada o ha de renunciar al seu treball en el municipi. En aquest sentit cal destacar que Fernández s’ha deixalla en elogis cap a Teresa García, a qui ha qualificat de persona molt competent, molt treballadora i gran coneixedora de l’entramat municipal local.

roda-compromisD’altra banda, Francesc Fernández ha posat en relleu la necessitat d’implicar a totes les administracions en la consecució de les reivindicacions que té pendent Sagunt. En aquesta línia ha destacat la importància de comptar amb un grup parlamentari important en les Corts Valencianes que, amb tota seguretat, formarà part del Govern Autònom Valencià. Així mateix, ha ressaltat que està en el seu ànim ser molt eficaç en la gestió municipal i administrar els diners públics amb austeritat, àdhuc que ha aclarit que no ha de confondre’s l’austeritat amb és ‘austericidio’. També ha cridat l’atenció sobre la necessitat d’arribar a un acord amb els sindicats de l’Ajuntament per a reorganitzar la plantilla consistorial, ja que, segons ha dit, “els treballadors municipals són els que han d’atendre a la ciutadania”. Sobre la pregunta de si estaria disposat a incrementar el sou als 11 caps de secció i el recaptador, Fernández no ha volgut entrar a valorar aquesta qüestió, ja que la considera prematura. Davant la pregunta que l’Alcaldia de Sagunt es repartisca entre Compromís i Esquerra Unida en període de 2 anys, el líder nacionalista ha assenyalat que, de moment, aqueix tema no està damunt de la taula.

Valoració comarcal

Així mateix, des d’aquesta formació també han volgut fer una valoració comarcal sobre les eleccions celebrades ahir on totes les seues candidatures han aconseguit representació en els ajuntaments en els quals s’han presentat sent la força més votada no solament a Sagunt sinó també a Petrés i a Quartell on s’han presentat en aliança amb els socialistes d’aquesta localitat amb el nom de Quartell pel Canvi. A més, ha augmentat els seus representants a Torres-Torres, Albalat dels Tarongers i Canet d’en Berenguer, han mantingut el seu regidor a Estivella i han tornat a entrar en el plenari de Gilet després de perdre la representació en 2011. Finalment, també han obtingut representació a Faura i a Benevites gràcies a les sengles coalicions que han tingut amb Esquerra Republicana.
“Els ciutadans del Camp de Morvedre han optat pel canvi valencià, a través d’una força com Coalició Compromís que ha demostrat des de fa anys, especialment a Sagunt, la seua capacitat de gestió tant en el govern com en l’oposició, i ha fet gala d’obrir les portes i compartir informació i projectes amb la ciutadania per a demostrar que la política no és només votar cada quatre anys”, ha assegurat Lluís Alcaide, portaveu comarcal de Compromís, qui ha assegurat que “esperem respondre amb treball, transparència i responsabilitat a l’orgull de ser per primera vegada la força política més votada en la comarca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *