Compromís denuncia la falta d’inversió per a Sagunt prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat

El portaveu del grup municipal Compromís, Quico Fernàndez, ha qualificat de “intolerable” la falta d’inversió prevista en l’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat per al pròxim any 2015. El nacionalista ha denunciat aquesta situació “que es repeteix any rere any” assegurant que l’executiu de Mariano Rajoy “està enfonsant a la Comunitat Valenciana i maltractant als valencians”.

Com ha informat la regidor d’aquesta mateixa formació, Teresa García, enguany Sagunt perd partides d’inversió corresponents al projecte d’accés al port, dotat en 2014 amb 28.000 euros, l’estudi de la línia de mercaderies Sagunt-Saragossa, la partida de les quals era de 15.000 euros, o les actuacions sobre la línia Sagunt-Terol, que comptaven amb 50.000 euros. “Encara que eren xifres residuals, són tres projectes que no s’han dut a terme durant aquest exercici però que, com hem vist en l’esborrany del pressupost 2015, no s’han prorrogat per al pròxim”, ha afirmat l’edil.

Així doncs, en els Pressupostos Generals de l’Estat, als quins Compromís pensa realitzar algunes esmenes, estan previstos 234.000 euros per a tasques de rehabilitació de la muralla del castell de Sagunt, tres milions d’euros per a la desaladora i 1,9 milions d’euros per a l’Autoritat Portuària. A més, hi ha una partida d’1’5 milions d’euros per al projecte de l’accés al port per la zona de Menera que, segons García, “es van a perdre” ja que la situació del Malecón segueix en els tribunals.

“Des del Govern ens estan arraconant, som una de les deu ciutats més importants de la Comunitat Valenciana i ens donen inversions mínimes perquè han desaparegut projectes com la cobertura de les vies, on ni tan sols s’ha signat el conveni, o el corredor mediterrani perquè Rajoy demostra que està apostant pel corredor central deixant que ciutats com Cadis o Huelva estiguen millors connectades amb Europa que nosaltres, que estem més a prop”, han afirmat els edils nacionalistes,

Així mateix, des de Compromís no han dubtat a culpar, a més, a l’actual equip de govern al·legant que “hi ha una falta de treball perquè ells podrien haver proposat projectes a incloure en aquests pressupostos però l’única cosa que fan és tenir congelada la gestió i solament se saben fer fotos”. Finalment, Fernàndez, ha assenyalat “la discriminació que patim els valencians” en aquests Pressupostos Generals de l’Estat ja que la Comunitat Valenciana rep 155 euros per habitant, mentre que comunitats com Castella i Lleó, Galícia o Extremadura reben 700, 500 i 335 euros per habitant, respectivament.

“En el conjunt de la Comunitat Valenciana anem a rebre 776 milions d’euros en inversions, la qual cosa suposa menys del 7% de la inversió total de l’Estat quan els valencians som el 11% de la població i aportem el 10% del Producte Interior Brut. Hem perdut la meitat de les inversions des de 2011 i estem a nivells similars a 2001, quan governava José María Aznar, per la qual cosa veiem el nostre futur molt negre perquè cada vegada som més pobres”, ha finalitzat el portaveu nacionalista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *